RAIN BÁTOR
"Az eső legyen velünk!"

MENÜ

A Rain Nutrition termékei HIDEG SAJTOLÁSI ELJÁRÁSSAL KÉSZÜLNEK, hogy a tápanyagokban gazdag (olaj és liszt) növényi magvak hatóanyagai sérülésmentesen, azok hatékonyságának megtartásával kerüljenek szervezetünkbe. Ez a hideg sajtolási módszer biztosítja, hogy a tápanyagok az olajban és a lisztben is megmaradnak. Számtalan gyártó magas hőmérsékletet igénylő rendszereket valamint erős vegyszereket használ a termékeinek készítése során, ami kevésbé hatékony és károsítja a tápanyagokban gazdag magvakat.

 

A Rain Nutrition szigorú intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy az alkalmazott eljárása bio-és vegyszermentes legyen. Ez biztosítja a lehető legjobb eredményt minden alkalommal.

 

Vezető kutatónk, Arnold S. Leonard honlapja megtekinthető angol nyelven az alábbi címen:

www.aslcancerfund.org

 

 

 

 

RAIN SOUL – antioxidáns ital

 

Nem csak egy “mágikus összetevőt” találsz a RAIN SOUL antioxidáns italban, hanem egy tucatot! Az egészségünkre a legnagyobb fenyegetést a gyulladások, a szabad gyök károsodások, és étrendünkben fellépő esszenciális zsírsavak teljes hiánya jelenti. Olvass a hatóanyagairól.

 

 

Szőlőmag kivonat

 

A legértékesebb hatóanyagokat a vörös és a fekete szőlő magja tartalmazza. A magban nagy mennyiségű kálium található, illetve a legfontosabb hatóanyag egy antioxidáns, amelynek a neve resveratrol. Található még a magban a maghéj alatt zsíros olaj és fehérje, ezen kívül egyéb ásványi anyagok, C-vitamin, és bioflavonoidok.

 

A benne található antioxidánsok hatását már 1969. óta tanulmányozzák Európában és az USA-ban. Megállapítást nyert, hogy a vörös szőlő magvaiból nyert bioflavonoidok, köztük a resveratrol ártalmatlanná teszik a szabad gyököket. A szabad gyökök a sejthártya szétbomlasztásainak következtében képesek megsemmisíteni a sejteket, ezáltal felelősek a korai öregedésért. Ezen kívül reakcióba lépnek a DNS­sel, a test alapvető építőanyagával, így az egészséges sejtek újraképződése lehetetlenné válik. Ez megint a korai öregedésért és a daganatképződésért felelős. A szabad gyökök képesek egymáshoz ragasztani a molekulákat a szervezet különböző szerveinek szöveteiben, pl. a bőrben, amely ettől rugalmatlanná válik, durva és ráncos lesz. Ez a folyamat éppen ezért ugyancsak a daganatképződés irányába tereli a szervezetet.

 

Közismert, hogy Franciaországban különösen nagy mennyiségben fogyasztanak vörösbort, de az is közismert, hogy a franciáknál a szívbetegségek jóval ritkábban fordulnak elő, mint más országokban.

 

Az orvosok hasznosnak tartják, hogy minden nap egy pohár jó vörösbort fogyasszunk, amelyben megtalálható a vörös szőlő magjának kivonata is, ezáltal az antioxidánsok, amelyek arra is képesek, hogy csökkentsék az érelmeszesedés kockázatát.

 

Nemcsak hogy csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, hanem hosszú ideig tartó alkalmazása feloldja a koleszterin képződményeket. Az érlemeszesedésről már több mint másfélmillió tanulmányt tettek közzé a világon, de keletkezésének végső okát még mindig nem állapították meg. Ma már általánosan elfogadott vélemény az, hogy összefüggésbe hozzák az érelmeszesedést az általános koleszterinszinttel. A valóságban a magas sűrűségű koleszterin a szervezet normális működésének fontos előfeltétele. Az érelmeszesedésért tehát nem az egész koleszterin a felelős, hanem az úgynevezett alacsony sűrűségű koleszterin, a trigliceridek és a lipoproteinek. Ez az alacsony sűrűségű koleszterin rakódik le az erek falába, és ez vezet infarktushoz, agyvérzéshez, emlékezetromláshoz, stb.

 

Az USA, Franciaország, Kína és egyéb más országok tudósainak kutatásai bebizonyították, hogy a franciák által igen kedvelt vörös szőlő magjában található antioxidáns, a resveratrol jelentősen csökkenti a vér alacsony sűrűségű koleszterinszintjét, ugyanakkor növeli a magas sűrűségű koleszterinszintet.

 

Alkalmazása javasolt:

 

• a vér lipidszintjének csökkentésére

• mint erős antioxidáns készítmény megelőzi az érelmeszesedés kialakulását

• a rák megelőzésére és a rák gyógyítására alkalmas

• általános egészségmegőrző szerepe van megszabadítja a szervezetet a szabad gyököktől

• fenntartja a vérlemezek normális működését, ami lehetővé teszi a trombociták képlékenységének csökkenését és a vér szabad áramlását

• fokozza a sejtek normális és egészséges működését

• a szív és érrendszeri betegségek, többek között az infarktus, az agyvérzés megelőzésére alkalmas

• a vér koleszterinszintjének szabályozására

• a visszér betegségségek kialakulásának megakadályozására.

• különböző allergiás betegségek megelőzésére, gyógyításra

• a szem betegségeinek gyógyítására, látásjavításra

• az emlékezőképesség javítására, az öregedési folyamatok lassítására

• a stresszel szembeni ellenálló képesség növelésére

• szájon át szedhető kozmetikai szerként a bőr fiatalságának megőrzésére, ránctalanításra és regenerálásra

• gyulladás elleni védőhatása miatt csont és izületi bántalmak, reumatikus betegségek kezelésére.

 

Feketekömény

 

A feketekömény (Nigella sativa) egynyári növényként nő az egyiptomi sivatag nagy oázisaiban. Perzsiában Shuneezként, az ókori Egyiptomban fekete köményként, az Arab világban pedig fekete/áldott magként ismerték. A növény a mákhoz hasonló kapszulákat képez, melyekben kis, fekete magszemcsék vannak, ezek aromás illata pedig az ánizsra emlékeztet.

 

Feketekömény a történelemben

 

A nigella sativat már Kr.e. 2500-ban használták. A Görög orvoslásban is említést tesznek róla, és fontos szerepet játszott az ókori gyógyításban is, különösen az Egyiptomiaknál. A tudós Al-Bairouni, valamint Avicenna is írt orvosi könyveiben a mag jelentőségéről valamint hatásosságáról bizonyos betegségek kezelésében. Az ókori hagyomány szerint általános gyengeség, gyulladások, bőrproblémák, női panaszok, megfázás és fejfájás ellen használták. A feketeköményt vízhajtó szerként és puffadásgátlóként is alkalmazzák. A benne lévő damascenin görcsoldó és rövid távú vérnyomás-csökkentő hatást fejt ki. A növényt tejkiválasztást serkentő szerként és féregtelítőként is használják. Manapság sok európai és nyugati országban végzett kutatás igazolta, hogy a nigella sativa olaj igen magas tápértékkel rendelkezik, rengeteg ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, melyek mind erősítik az immunrendszer védekezőképességét. Tartalmaz még arginint és karotint, melyek A vitaminná alakulnak, illetve gazdag rostokban is.

 

"A feketekömény a halálon kívül minden betegséget gyógyít"

állította róla Mohamed próféta.

 

A feketekömény olajat a "fáraók aranyának" is nevezik. Az egyiptomiak nagy becsben tartották az apró fekete magvakat, vele kapcsolatos élményüket a papirusztekercseikben is megörökítették. Tutenkhamon állítólag annyira el volt ragadtatva a feketeköménytől, hogy szolgáinak a drága olajból egy üvegre valót mindig maguknál kellett tartaniuk. Halála után egy egész amfora olajat helyeztek el a fáraó sírjában. A legendák szerint Kleopátra és Nofretete ennek az olajnak is köszönhette bársonyos, gyönyörű bőrét.

 

Keleten már évezredek óta ismert gyógynövény magvaiból nyert olaj nemrég tűnt fel nálunk az egészségpiacon. A sikerért dr. Peter Schleicher és dr. Lutz Bannasch felelősek , ők mutatták ki ugyanis, hogy a feketekömény-olaj rendkívül hatásos bizonyos bőrbetegségekre és allergiás betegségekre (atópiás ekcéma, neurodermatitisz, pikkelysömör, asztma).

 

Már az ókor óta sok helyen megbecsülik a fekete köményt frissítő gyökerei és kellemes tulajdonságai miatt. Több kultúrában a feketekömyény jóval elterjedtebb élelmiszernek számít a jó egészség megőrzéséhez. Sokan még mindig a testi funkciók harmonikus megőrzéséhez tartozó keleti fűszerként tartják számon.

 

A feketekömény napjainkban

 

A modern tudomány időközben alaposan megvizsgálta a feketekömény-olajat, és sok olyan anyagot talált benne, melyek pozitívan hatnak az emberi anyagcserére. Különösen értékes a feketekömény-olaj a benne található telítetlen zsírsavak miatt, amelyek szelíden, mellékhatások nélkül képesek csillapítani a bőrben, a belekben, az ízületekben és az idegekben zajló gyulladásos folyamatokat. Mindenek előtt a magas linolsav tartalma és az ezzel párosuló táplálkozás pszichológiai érték teszi különösen jelentőssé a feketekömény-olajat a mindennapi táplálkozásban.

 

A telítetlen zsírsavakból a testben prostaglandin képződik. Ezek a szövethormonok sokféle feladatot ellátnak az emberben és az emberi immunrendszerben. Szabályozzák a vérkeringést és tágítják a véredényeket. Ezért a mai tudomány szempontjából is megmagyarázhatóak az évszázadokkal korábban leírt tapasztalatok a feketekömény-olajról.

 

A feketekömény fogyasztása

 

Fogyasztható a mag önmagában (fűszerként, pl. péksüteményen, savanyú káposztából készült ételekben), vagy táplálék kiegészítőként.

 

Amire sikerrel alkalmazták

* Meghűléses betegségek: a náthát, a köhögést és az influenzás fertőzéseket gyorsabban legyőzi, ill. erősebb immunrendszernél fel sem lépnek ezek a betegségek.

* Bronchitis, asztma: a telítetlen zsírsavakból testünk prostaglandint állít elő, ami gyulladásgátló és antiallergén hatású. A keserű- és cserzőanyagok tágítják a hörgőket és váladékoldóak, ami az asztmánál lényeges könnyebbséget jelent a gyógykezelések során.

* Allergiák: semlegesíti a túlzott érzékenységet az allergia elleni anyagokkal szemben.

* Gombás megbetegedések (Candida albicans), pikkelysömör, neurodermatitis: mind belsőleg, mind külsőleg alkalmazva a feketekömény-olaj hatásos szer gomba és baktériumok ellen, továbbá egyedülálló vírusölő tulajdonsággal rendelkezik. Csökkenti a viszketési ingert, elősegíti a gyulladt bőrrészek gyógyulását, és ez által hozzásegít az egészségesebb bőrhöz.

* Reuma: a feketekömény olaj a kezelési intézkedéseket kedvezően befolyásolja, mivel helyi gyulladásgátló hatása van, és a bél bakteriális és gombás megterheltségét is csökkenti, stabilizálja.

 

Fekete málna

 

Vadon erdőszélen, árokparton, félárnyékos, ligetes helyen tenyészik. Könnyen terjed, az erdészek gyomnövényként tekintenek rá, s nem örülnek, ha benövi az új telepítést. A tápanyagban dús, jó – főként nyári – csapadékellátottságú, humuszos talajt kedveli, a fagyot jól bírja.

 

* A szeder tápanyagtartalma nagyon hasonlít a málnáéhoz, de szénhidrát- és növény rost- illetve pektintartalma nagyobb, C-vitamin- és gyümölcssav-tartalma pedig valamivel alacsonyabb. A legnagyobb különbség íz-, aroma- és színanyagaiban van, dúskál az antioxidáns flavonoidokban.

 

* A fekete szeder levele gyógynövény-alapanyag, ami galluszsav- és ellágsav típusú csersavakat, flavonoidokat, gyümölcssavakat tartalmaz.

 

* A szederlevélből készült teát hasmenés ellen, izzasztónak, salaktalanítónak használják.

 

* Vércukorszint-csökkentő hatása is ismert.

 

* Főzete gyulladásgátló öblögető, gargarizáló szer szájnyálkahártya- és fogínygyulladás kezelésére, valamint aranyér elleni ülőfürdőhöz.

 

* Desztillált vagy forrásvízzel hígítva kitűnő ellenszere a vashiányos vérszegénységnek, de egyben a hasmenés, az időskori idült hasmenés egyik legjobb gyógyítója is.

 

* Baktériumölő tulajdonsága lehetővé teszi, hogy bármilyen súlyos a húgyutak betegsége, hosszabb, rövidebb idő alatt sikerül meggyógyulnia a betegnek.

 

* Megakadályozza a testben a húgykősav lerakódását.

 

* Gyógyítja a köszvényt.

 

* Daganat keletkezésének megakadályozására, vagy növekedésének lassítására is használható.

 

* Vérnyomáscsökkentő és vérszaporító.

 

* Esztrogént tartalmaz, a fitoeszrtogénnek rákmegelőző hatása van, valamint azok számára nyújthat gyógyulást, akiknek a szervezete nem tudja befogadni a szintetikus hormonokat, amelyekhez gyógyszer útján jutnak.

 

D-ribóz

 

A természetben előforduló öt szénatomos cukormolekula, ami minden élő sejtben megtalálható, még az RNS-t tartalmazó vírusokban is. Nem számít esszenciális tápanyagnak, mivel a szervezet képes szintetizálni más tápanyagokból, legfőképpen glükózból. Ennek ellenére a ribóz az élethez nagyon is nélkülözhetetlen, néhány olyan molekula alkotórésze ugyanis, melyek a legfontosabbak közé tartoznak, így része az ATP-nek, és valamennyi nukleotidnak, ebből következően a DNS-nek és az RNS-nek. Az RNS-ben ribózként, a DNS-ben dezoxi-D-ribózként található meg.

 

Ez a vízoldható, édes ízű anyag elméleti okfejtés következtében került be a sportolóknak szánt táplálék kiegészítők közé. A probléma ugyanis a következő: a szervezet minden nap iszonyatos mennyiségű ATP-t kénytelen termelni, ehhez pedig ribózra van szükség. Ribózt ugyan tartalmaz a mindennapi étkezésünk, de a szükséglethez képest azt lehet mondani, csak nyomokban, így folyamatosan szintetizálni kell egyéb anyagokból. Azonban ez igen nagy munkával jár, és a szintetizálás üteme limitált egész egyszerűen. A nem sportoló embernél ennek nincsen jelentősége, ugyanis ez az ütem bőven elég gyors a mindennapi élethez, az azonban kérdéses volt (most is az), hogy a komolyan sportolók esetén is elmondható-e ugyanez. Egy komoly edzés hatására ugyanis azt találták, hogy az ATP-szint leesik a szervezetben, olyannyira, hogy még három nap elteltével is kimutatható a különbség az edzés előtti értékhez képest. Úgy gondolták, ebben játszhat kulcsfontosságú szerepet a ribóz, hogy az ATP-szint a szervezetben minél hamarabb helyreálljon, így növekedjen a teljesítmény, csökkenjen a regenerációs idő, stb.

 

Miért használjuk?

 

Mert gyorsíthatja az ATP szintézisét. Nagy mennyiségű ribóz segítheti bizonyos betegségek esetén az ATP előállítását, esetleg az edzést követő napokban egészséges embereknél is gyorsíthatja annak szintézisét. Védheti a szívet, különösen a szívizmot. Kiváltképp a myocardialis ischaemia megelőzésében lehet szerepe, illetve a már bekövetkező ischaemiás jelenség utáni felépülésben, mert növelheti a myocardium energiaszintjét.

A D-ribóz egy természetes szénhidrát. Jelen van az RNS-ben, fokozza a szív-energiát, és támogatja a szív metabolizmusát. Növeli a fizikai képességeket, és segít a zsír elégetésében. Enyhíti egyes betegségek szimptómáit, és csökkenti a kezelések negatív hatásait. Klinikai tesztek kimutatták, hogy regenerálja a szívizomzat nukleotid szintjét, és javítja az edzés utáni miokardiális funkciót.

 

 

PURE

EGYENSÚLY. IMMUNITÁS. EMÉSZTÉS.

Testünkben milliónyi kártékony és hasznos baktérium élősködik. Ezek legnagyobb része a beleinkben található. A hasznos baktériumok segítik az étel emésztését, a vitaminok, tápanyagok és az esszenciális zsírsavak beépülését a szervezetbe. Ezen hasznos baktériumok elősegítik a jó emésztést, megteremtik a hormonális            egyensúlyt,            egészséges            anyagcserét biztosítanak és méregtelenítik szervezetünket javítva immunrendszerünket a kártékony baktériumok elleni küzdelemben.

Ismertető

Fontos, hogy a szervezetünkben található hasznos baktériumokat pro-biotikumokkal segítsük. A PURE milliónyi kis katonája elősegíti a hasznos baktériumok működését, míg leküzdi a fertőzések forrásának számító kártékony baktériumcsaládokat. A Rain Nutrition probiotikuma, a PURE a szabadalmaztatott BIO-tract® technológiai eljárás szerint készül, mely védi a terméket a gyomorsav káros hatásaitól, így megfelelő környezetet            biztosítva            a            számunkra            hasznos

élősködőknek, hogy elérjenek a bélrendszerig, ahol kifejthetik tisztító és jótékony hatásukat.

Magvak és virágok

Tudtad, hogy a MAGVAK a virág tömegének csak nagyon kis százalékát teszik ki, de koncentráltan az egyik leghatékonyabb forrása egészséged megőrzéséhez? A Rain Nutrition termékeinek alapjait a magvak alkotják. Sokat hallottunk már a gyümölcsök és fűszernövények csodálatos antioxidáns erejéről, de ritkán hallunk már arról, hogy ezen energiák forrása a termésben található magvak. A Pure a vörös áfonya magjainak probiotikus erejével tisztítja bélrendszerünket. Az áfonya egy proanthocyanidins nevű tápanyagot tartalmaz, melyről a különböző kutatások kimutatták, hogy segíti a hasznos baktériumok munkáját. Továbbá az Áfonya magas antioxidáns tartalmáról is nevezetes, mely segít leküzdeni a szabadgyökök által okozott oxidációt és erősíti az immunrendszert. Kombináld a PURE-t a SOUL termékkel, mely tökéletes egyvelege az antioxidánsoknak és az omega zsírsavaknak, megfelelő egyensúlyt biztosítva szervezetednek.

Előnyök

• Csökkenti a szabadgyököket • Adagonként tíz milliárd hasznos baktérium • Segíti a vitaminok és tápanyagok felszívódását • Elősegíti a jó emésztést• Megteremti a hormonális egyensúlyt • Fenntartja az egészséges anyagcserét • Javítja az immunrendszer betegségekre adott reakcióját • A szabadalmaztatott technológia révén a bélrendszerekben is kifejti hatását • Erősíti az immunrendszert

Hidegsajtolás

A Rain Nutrition különleges HIDEGSAJTOLÁSI ELJÁRÁSA révén elkerüli a tápanyagokban gazdag botanikai magvak károsodását, így hatásuk mit sem veszít erejéből. A módszer biztosítja az olajos magok gyógyhatásának megőrzését. Számtalan gyártó melegen préseli a magvakat és különböző vegyszereket használ a kezelés során, ami lerontja hatékonyságukat. A világon elsőként a Rain Nutrition szabadalmaztatta ezt az egyedülálló vegyszermentes eljárást. A Rain Nutrition termékei mind ezen hidegsajtolási eljárással készültek, maximális gyógyhatást biztosítva termékeinek

Hírek

  • Szuper tápanyagok
    2011-02-13 14:06:07

    14 nélkülözhetetlen tápanyag, avagy a “Szuper tápanyagok”

    2010, December

    Ha jobban megvizsgáljuk az összes egészséges étrendről szóló leírást, betegségmegelőző, egészségmegőrző készítményt, akkor azt vesszük észre, hogy van bennük valami közös: mindegyik arra törekszik, hogy minél többet tartalmazzon a 14 nélkülözhetetlen tápanyagból. Ezek a tápanyagok hivatottak csökkenteni számos krónikus betegség kockázatát. Számtalan tanulmány bizonyítja, hogy minél magasabb a szintje ezeknek a tápanyagoknak, annál lassabban öregszik a szervezeted és annál nehezebben betegszik meg.

    Ezek a 14 “Super tápanyagok” a következők:

    1.             C-vitamin

    2.             Folsav

    3.             Szelén

    4.             E-vitamin

    5.             Likopin

    6.             Lutein / zeaxanthin

    7.             A Alpha-carotene/vitamin

    8.             A Beta-carotene/vitamin

    9.             A Beta-Cryptoxanthin/vitamin

    10.          Glutation / aminosav

    11.          Resveratrol

    12.          Rost

    13.          Omega-3 zsírsavak

    14.          Polifenolok / növényi / gyümölcsből eredő antioxidánsok

    Vajon ezek közül mennyit tartalmaznak a Rain Nutrition termékei, a SOUL, a PURE?

    A SOUL 9-et tartalmaz a 14 “Szuper tápanyagból”
- C-vitamin, folsav, szelén, E-vitamin, A-vitamin (alfa és béta), resveratrol, Fiber, az Omega-3 zsírsavak
A PURE 7-et tartalmaz a 14 “Szuper tápanyagból”
- C-vitamin, folsav, szelén, E-vitamin, A-vitamin, rost, polifenolok

    Ezeken kívül, a PURE és a SOUL tartalmaznak még egyéb, a szervezetünk számára nagyon fontos biológiai tápanyagokat is, melyek az antioxidánsok, probiotikumok és barátságos baktériumok.

     

     

     

Asztali nézet